Årets unge bonde 2021 – har du noen kandidater?
Kulturlandskap

Årets unge bonde 2021 – har du noen kandidater?

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge og Felleskjøpet Agri. Hensikten med kåringen er å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på produksjonen av norsk kvalitetsmat. Norge trenger flere bønder, og de ønsker derfor å vise frem noen av de dyktige vi allerede har. De håper dette kan inspirere andre unge til å satse på et yrke innen produksjon av norske råvarer.

Kriteriene for å bli Årets unge bonde er enkle: Bonden må være matprodusent, under 35 år, og et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. Det er et pluss om kandidatene engasjerer seg i lokalmiljøet, og arrangørene leter spesielt etter innovative og fremtidsrettede unge bønder. Nytt av i år er også at man kan nominere kandidater som par. Det er jo gjerne slik at man er flere om å drive en gård.

I august starter nominasjonsprosessen og arrangørene vil legge ut lenke for å registrere mulige kandidater. Bruk tida fram til det for å tenke ut representanter fra Midt-Gudbrandsdalen – det er mange å ta av:)