Lokal-foredling

Skogbrukets Kursinstititt 

 

Kursinformasjon: 
Lokal foredling av hjorteviltkjøtt 
Krav og råd om etablering og drift av småskala anlegg 

Honne, Gjøvik, 22. mars 2018

 
 

Årlig felles og slaktes i Norge 4 000 tonn elg, 2 200 tonn hjort, 400 tonn rådyr og 200 tonn villrein. Om lag 85 % av dette kjøttet blir tatt hånd om av jegerne som bruker mye i egen husholdning og selges en del lokalt. Grovpartert kjøtt kan selges til andre, men dersom kjøttet skal selges findelt eller kvernt, blir arbeidet definert som foredling, og virksomheten må godkjennes eller registreres hos Mattilsynet.

Småskala foredling av hjorteviltkjøtt er ønsket av mange og positivet på mange måter, når det foregår på en hygienisk sikker og sporbar måte.

Skogkurs har derfor, i samarbeid med Mattilsynet, NORSKOG, Skogeierforbundet og andre, samlet kunnskap på området som formidles gjennom regionale kurs og dokumentasjon.

Hensikt:
Kurset skal gi deltakerne kunnskap og holdninger i tråd med Mattilsynet sine krav til foredling av hjorteviltkjøtt. Målet er at foredlere driver lovlig virksomhet og søker godkjenning eller blir registrert hos Mattilsynet. Like viktig er å heve kvaliteten på kjøttet og kjøttproduktene på jegernes kjøtt og å øke verdien og lette omsetningen av hjorteviltkjøtt.

Målgruppe:
Personer som drive eller som vurderer å starte lokal, småskala foredling og omsetning av hjorteviltkjøtt.

Sentrale emner:
Aktuelt lovverk. Omsetning av hjorteviltkjøtt. Virksomheter innenfor og utenfor hygiene-regelverket. Godkjenning og registrering av virksomheter. Krav til anlegg og rutiner. Ansvarsfordeling. Kundenes ønsker. Hygiene. Risikovurdering og fare-handtering (HACCP). Sporbarhet. Merking. Dokumentering av driften.

Kursansvarlig:
Kursleder Gunnar O. Hårstad, Skogkurs
Veterinær Urd Langeland, Mattilsynet

Økonomi:
Kursavgiften på kr 2 000,-, inkludert mat og kursmateriell, betales ved påmelding.
Påmeldingsfrist innen 15. mars. Deltakerbegrensning.

Mer informasjon og påmelding: http://jakt.skogkurs.no

 

Spørsmål til Gunnar O. Hårstad, Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. tlf. 917 23 876

NB. 21. mars arrangeres kurs i Feltkontroll av hjorteviltkjøtt på Honne. Se egen info.

Midt-Gudbrandsdal landbrukskontor (MGL)
Detaljert info: Trykk HER

Besøksadresse: 
Kommunevegen 1, 2647 Sør-Fron 
Postadresse: 
Kommunevegen 1, 2647 Sør-Fron 
E-post: 
postmottak@sor-fron.kommune.no
Telefon: 61 29 90 00
Org.nr.: 988 450 936

 

Landbrukskontoret i Nord-Fron
Detaljert info: Trykk HER

Besøksadresse:
Landbrukssenteret, Strandgata 54, 2640 Vinstra
Postadresse:
Nord-Fron kommune, Nedregate 50, 2640 Vinstra
E-post adresse:
post@nord-fron.kommune.no
Telefon: 61 21 61 90
Org.nr.: 839 893 132

 

Midtdalsbonden – for landbruket i Midt-Gudbrandsdal
Webredaktører:

Anne Berit Grasbakken
E-post: fmopabg@fylkesmannen.no
Telefon: 61 29 92 57

Ragnhild Sperstad
E-post: ragnhild.sperstad@sor-fron.kommune.no
Telefon: 61 29 92 52

Hilde Hammer
E-post: hilde.hammer@sor-fron.kommune.no
Telefon: 61 29 92 65

 

Tips andre!